Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Тајниот пат на мастилото

Кристин Димитрова  
Оригинален наслов на книгата : Тайният път на мастилото
ИСБН : 978-608-223-247-8
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Магор
Прегледaна: 347 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 278
Димензии : 20х14
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Расказите во Тајниот пат на мастилото се движат на тенката линија помеѓу комичното во секојдневниот живот и ужасот што луѓето се способни да си го направат еден на друг. Прозите на Кристин Димитрова се како некоја кутија со двојно дно, чиј скриен дел може да биде отворен со ненадеен гест, неочекуван збор, заборавен предмет, навидум безначајно сеќавање. На почетокот од расказите, читателот се соочува со јасен и цврст свет, свет кој навидум не може да биде променет со ништо, се додека некој малечок детаљ или случка не ја превртат актуелната интерпретација на нештата. Овие работи го менуваат воспоставениот поредок на нештата и ликовите одеднаш сфаќаат дека „јасноста“ и „цврстината“ никогаш не биле такви какви што ним им изгледале, сфаќаат дека светот содржи мноштво слоеви и објаснувања, од кои ниедно не е трајно. 

Книгата е составена од 21 расказ поврзани на многу дискретен начин. Некои од ликовите од еден расказ, се појавуваат во друг, некои предмети навидум случајно спомнати во една приказна, продолжуваат да постојат во друга...

Затоа Тајниот пат на мастилото може да се чита како еден вид умешна крстозборка-сложувалка во која некои ликови и човечки судбини се вкрстуваат со други, некои делови се затемнети, а некои мораат да останат празни.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote