Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Различни светови

Никола Темков  
Оригинален наслов на книгата : Различни светови
ИСБН : 987-608-4719-03-8
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Стрип Квадрат
Прегледaна: 911 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 74
Димензии : 26
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

РАЗЛИЧНИ СВЕТОВИ е стрип антологија составена од повеќе кратки стрипови во колор, од стрип авторот Никола Темков, работени во различни периоди од творештвото на авторот, кои обработуваат доста различни мотиви. Од Александар Македонски, Крале Марко, Крстоносните војни, од магичните светови на Толкин, до суровата реалност на денешницата, од приказните се редат една после друга, без некој хронолошки редослед, но со една заедничка црта: во секоја од нив постојат два различни света кои во еден момент се среќаваат и меѓу нив доаѓа до конфликт. Решението за конфликтот е во секоја стрип приказна различно решен, но одговара на многу прашања, од кои најважното е она кое можеби и ние самите секојдневно си го поставуваме: дали да се спротивставиме, или да се приближиме со другата спротивставена страна?


Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote