Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Деконструкција на ликот

Ранко Младеноски  
Оригинален наслов на книгата : Деконструкција на ликот
ИСБН : 978-608-225-097-7
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Македонска реч
Прегледaна: 997 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 270
Димензии : 200х140
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Оваа книга претставува современа анализа на ликот, како еден од основните раскажувачки елементи, и тоа од аспект на неговата семантичка дезинтеграција и морална деградација. „Деконструкција на ликот“ обработува современа проблематика во рамките на теоријата на литературата и мошне умешно и многу солидно ја покажува нејзината примена врз конкретен белетристички материјал од македонската современа книжевност – прозата на Димитар Солев и Драги Михајловски.

„Ранко Младеноски под насловот Деконструкција на ликот остварил кохерентен, читлив, љубопитен, аналитичен и резултантен филолошки труд во кој покажува одлично владеење со теориската терминологија од наратолошки тип, детално познавање на состојбата на македонската литературна критика по однос на предметното прашање, како и способност за теориски опис на конкретен белетристички материјал со умешност за изведување теориски заклучоци кои придонесуваат за заокружување на типолошката слика на современата македонска книжевност.“ (Проф. д-р Венко Андоновски)


Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote