Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Текст и моќ

Елизабета Краљевски  
Оригинален наслов на книгата : Текст и моќ
ИСБН : 978-608-4641-32-2
Година на издавање : 2015
Издавачка куќа : ПНВ Публикации
Прегледaна: 904 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 119
Димензии : 19x12,5
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Студијата на Елизабета е своевидно поврзувањето на идео–логијата со религијата, авторката за овој феномен говори како за проблем на морално – етички комплекси од значење кои влијаат и предизвикуваат определени реакции кај читателот кој е понекогаш покорен, а понекогаш бунтовен. Она што го покажува влијанието на идеологијата во сферата која се поврзува со религијата го содржи толкувањето на два вида текстови, читањето на културолошките матрици, на историјата, но и преиспитувањето на  различните кон–тексти на моќта и субверзијата во нив.

Проф. д-р Славица Србиновска


Оценка од корисниците

5 звезди

2

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
2

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote