Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Учеството на демирхисарските воени старешини и војници во војната во Република Македонија во 2001 година

Менде Солунчевски  
Оригинален наслов на книгата : Учеството на демирхисарските воени старешини и војници во војната во Република Македонија во 2001 година
ИСБН : 978-9989-2112-3-2
Година на издавање : 2015
Прегледaна: 850 пати
Коментари вкупно: 1
Број на страни: 376
Димензии : 18,2 x 25,7
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Монографијава „Учеството на демирхисарските воени старешини и војници во Војната во Република Mакедонија  во 2001 година“ е гордо сведоштво за патриотизмот, храброста и одлучноста на демирхисарските борци кои ја покажаа во одбрана на територијалниот интегритет и суверенитет  на Република Македонија.
Повеќе од 750 демирхисарски воени старешини и војници  учествуваа во кризните региони во северозападниот дел на РМ во 2001 година. Тоа е 8% од целокупното население на општина Демир Хисар. 
Демирхисарскиот баталјон беше првиот баталјон на резервниот состав на АРМ  мобилизиран со највисок одѕив и ангажиран во извршување на борбени дејства во Војната во 2001 година. Повеќе  од 160 борци од Баталјонот, дирекно учествуваа во борбените дејства во операцијата „МХ“ во Тетовскиот кризен регион на 25.март 2001 година. Нивните сведоштва за ужасот на војната ќе останат засекогаш врежани во  сеќавањата на демирхисарци кои живеат во Демир Хисар, РМ и во дијаспората. 
Сведоштвата на демирхисарските борци за одбрана на својата Татковина се гордост и пример за сегашните и идните генерации. Тие се вистински продолжувачи на светлите традиции на Илинден и НОВ.Оценка од корисниците

5 звезди

1

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
1

Коментари од корисниците

25.10.2015 22:12:12   Anonymous напиша

Istorija za vojnata 2001, Blagodarnost do prof Soluncevski za vlozeniot trud da gi sobere site dokumenti,izjavi podatoci i dr.i seto toa go sstavi vo edna kniga, koja moze da posluzi kako ucebnik na idnite generacii..
Copyright 2012-2018 by iVote