Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Седмиот печат

Сунчица Уневска  
Оригинален наслов на книгата : Седмиот печат
ИСБН : 9989-103-29-6
Година на издавање : 2015
Издавачка куќа : Слово
Прегледaна: 565 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 286
Димензии : 21 cm
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис


Kнигата „Седмиот печат“ од Сунчица Уневска, е дело на позната филмска критичарка, која најголемиот број критики ги има објавувано на страниците на „Утрински весник“. Книгата, богата во својата содржина, се навраќа на филмски дела кои оставиле траги во филмската уметност и кон кои вреди одново да се навратиме, да ги гледаме, но исто така да прочитаме за нив текстови како овие во книгава, кои фрлаат на нив знаечки, есеистичко-критичарски поглед. Насловот на книгата „Седмиот печат“ е земен, како што вели авторката во предговорот, од истоимениот филм на Ингрид Бергман, наслов кој станал синоним за филмот воопшто. Една цела глава од книгата, Сунчица Уневска му посветува на македонскиот филм, односно пишува за македонските филмови кои ги одбележале последните дваесет години.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote