Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Острење од тапоста

Иван Антоновски  
Оригинален наслов на книгата : Острење од тапоста
ИСБН : ISBN 978-608-4641-36-0
Година на издавање : 2015
Издавачка куќа : ПНВ Публикации
Прегледaна: 588 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 101
Димензии : 19
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Се работи за збирка колумни, објавени во периодот од декември 2013 до март 2014 година.

Колумните на Антоновски, содржат анализирање и промислување на современата македонска книжевна сцена и македонскиот културен простор. Антоновски, ги отвора прашањата што досега никој не се осмели да ги отвори: прашањата за релативноста на наградувањето и наградите, непостоењето на сериозна книжевна критика, функционирањето на книжевниот пазар во земјава и ранливите прашања на вредностите и комерцијализацијата. Авторот говори за непостоењето критериуми во креирањето одредени антологии и за борбата на генерациите и поетиките во македонскиот книжевен салон.

Книгата „Острење од тапоста“ е единствена во својот вид кај нас и претставува значаен чекор во обидите за воспоставување критериуми и за превреднување на културните чинители што во нашиот културен простор, неретко некритички се восприемаат.Оценка од корисниците

5 звезди

4

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
4

Коментари од корисниците Види ги сите коментари

Copyright 2012-2018 by iVote