Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Браќата Карамазови, том 1, 2, 3 и 4

Фјодор М. Достоевски  
Оригинален наслов на книгата : БратЬя Карамазовы
ИСБН : 978-608-223-486-1 (т. 1 м.п.) 978-608-223-487-8 (т
Година на издавање : 2016
Издавачка куќа : Магор
Прегледaна: 1453 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 908
Димензии : 20
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Браќата Карамазови се смета за едно од најврвните достигнувања во светската литература, најголемото и најсеопфатното дело на Фјодор М. Достоевски. 

Станува збор за страстен филозофски роман, чие дејствие се случува во XIX век во Русија. Романот покренува длабоки етички дебати за природата на Бог, слободната волја и моралот. Тоа е еден вид спиритуална драма за моралните борби поврзани со верата, сомнежот, судењето и разумот, со заплет кој се одвива околу прашањето за убиството на таткото.   

Исполнет со страст, страдање, алчност, љубов, љубомора, тага и хумор – романот на Достоевски истовремено претставува филозофска и теолошка расправа, и врвна психолошка анализа на природата на човекот. 

„Најголемиот роман на сите времиња.“

Сигмунд Фројд

 „Достоевски е единствениот психолог од кој сѐ научив: тој припаѓа на најсреќните изненадувања во мојот живот.“

Фридрих Ниче

„Не постои друг писател кој подобро од Достоевски ги покажува противречностите и флуктуациите на креативниот ум, а тоа на најзачудувачки начин е изразено во Браќата Карамазови.“ 

Џојс Керол Оатс

Оценка од корисниците

5 звезди

2

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
2

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote