Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Потрошувачка психологија на туризмот, гостопримливоста и на забавните содржини, книга 2

Џ.А. Мазанек,   Џ.Ај. Крауч,   А.Џ. Вудсајд,   Џ.Р. Брент Ричи  
Оригинален наслов на книгата : Consumer Psychology of Tourism, Hospitality and Leisure Volume 2
ИСБН : 978-608-229-624-1
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 438 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 360
Димензии : 155х235
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Оваа втора книга на оваа тема дава приказ за прогресот во теориите и

истражувањата за потрошувачката психологија. 

Базирана е на трудови претставени на вториот симпозиум за Потрошувачка психологија на туризмот, гостопримливоста и забавните содржини, одржан во Виена,

во јули 2000 година. Книгата се фокусира на донесувањето одлуки на потрошувачите за оценување алтернативи за избор во дејностите на туризмот, забавните содржини и гостопримливоста. Разработува проблеми како што се справување со нелинеарните дејности на јавните услуги, опфаќање високоемоционални атрибути на производот,

инкорпорирање некомпензирачки правила за одлуки и сметководство

за ненабљудуваната хетерогеност кај потрошувачите. Овие проблеми се типични за истражувањата на однесувањето и методологиите за мерење со коишто се соочува индустријата на туризмот, гостопримливоста и забавните содржини. 

Книгата е основна референција за истражувачите и за оние што работат во области поврзани со маркетинг, туризам, гостопримливост и забавни содржини.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote