Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Воведување на етиката во наставната програма на универзитетите

К. Дејвид Лисман  
Оригинален наслов на книгата : The Curricular Integration of Ethics/ Theory and Practice
ИСБН : 978-608-229-417-9
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 304 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 192
Димензии : 155х235
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Целта на оваа книга е да обезбеди теоретска рамка за воведување на етиката во наставната програма. Исто така, ова дело ќе обезбеди примери за тоа како факултетот може да ја интегрира етиката низ целата студиска програма, на начин соодветен за одредената дисциплина или област. 

Во текот на трите години, приближно осумдесет и пет членови на факултетот ја воведоа етиката во своите предмети, курсеви, на начин соодветен на областа која ја предаваа. Споменатите наставници од факултетот учествуваа на семинар на којшто ја изучуваа теоријата на етиката и начините на кои ќе ги вклучат овие

прашања во наставата на својот курс или предмет. Поголемиот број од студентите на колеџот со воодушевување открија дека проектот го зголемил нивниот капацитет за етичко разбирање и анализа. Тие веруваа дека поседуваат подобрено разбирање на интердисциплинарните етички проблеми, за важноста на етиката за нивните академски предмети и сметаа дека наставата во која се разгледуваат етичките прашања е многу поинтересна.

Наставниците вклучени во проектот се согласуваат со овие перцепции на студентите.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote