Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Значењето на бракот: Семејството, државата, пазарот и моралот

Роберт П. Џорџ,   Џин Бетк Елштејн  
Оригинален наслов на книгата : The Meaning of Marriage: Family, State, Market, and Morals
ИСБН : 978-608-229-574-9
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 419 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 336
Димензии : 155х235
Корица : тврда
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Оваа книга се осврнува на едно тешко прашање, статусот на институцијата брак во Америка во дваесет и првиот век. За жал, темата навлезе во нашиот јавен живот во период кога условите на нашиот јавен дискурс изгледаат сиромашно опремени за да се вклучат во сериозна и нијансирана дискусија што се однесува на природата и целта на бракот во американското (или некое друго) општество. 

Политичките и правните маневри што водат кон легализацијата на хомосексуалниот брак во Масачусетс во пролетта, 2004 година направија дебатата за бракот во Американскиот јавен дискурс да се води на поширок и контроверзен начинотколку во претходните децении.

Поларизираниот „монизам за правата“, а честопати и преморализираниот тон на американскиот јавен дискурс им ја отежнаа работата на интелектуалците, академиците и создавачите на политики што сакаа да ù дадат на пошироката јавност

еден модел за разумно љубопитство во природата и во целта на бракот. 

Повремено, интелектуалците изгледа како да сакаат да истуркаат или да поддржат еден прекин на дискурсот што ќе им обезбеди на Американците да размислат за оваа тема со сета своја длабочина и важност – колку и да биде тоа контроверзно и болно.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote