Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Енергетски системи и одржливост

Боб Еверет,   Годфи Бојл,   Стивен Пике  
Оригинален наслов на книгата : Energy Systems and Sustainability
ИСБН : 978-608-229-466-7
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 376 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 668
Димензии : 207х265
Корица : тврда
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Како можеме да обезбедиме чисти, сигурни и одржливи енергетски резерви за светот, и покрај зголемениот број население и зголемениот економски развој? Денес енергијата и одржливоста се прашања од примарна важност, кои го формираат фокусот на оваа книга и дополнителното издание, Обновлива енергија (Renewable Energy).

Интердисциплинарна со својот пристап и глобална со своите погледи, оваа книга обезбедува современо истражување на економските, општествените, еколошките и политичките прашања поставени од моменталните системи на употреба на енергијата, како и опишување на нивните главни физички и инженерски карактеристики. Анализирани се историската еволуција на енергетските

системи во светот, главните принципи за нивна употреба и нивниот сегашен статус, како и идни изгледи, додека во исто време се нагласува важното прашање за одржливоста.

- Единствениот текст за студенти што нуди свеж, современ поглед кон енергијата и одржливоста.

- Вклучува опширно покривање на фосилни горива и нуклеарна енергија, но во контекст на зголемена употреба на обновлива енергија.

- Рамките во текстот претставуваат објаснувања за технологиите, основната физика и понапредни наслови.
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote