Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Достигнувања во минералогијата при висок притисок

Еји Остани  
Оригинален наслов на книгата : Advances in High-Pressure Mineralogy
ИСБН : 978-608-229-605-0
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 427 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 248
Димензии : 207х290
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Најновите истражувања во полето на минералогијата при висок притисок се извонредни. Како што може да се види од темите кои се опфатени во ова издание, неколку нови техники комбинирани со интензивни Х-зраци од синхротоно зрачење се претставени во оваа област. Со применување на овие техники, беа направени и неколку нови истражувања, како постперовскитната фаза и спин транзицијата во фазите во долната обвивка на притисок над 100 Gpa.

Оваа книга овозможува широк поглед на техничките достигнувања во

физиката на минералите при висок притисок и неодамнешните нови резултати кои го сменија нашиот поглед на длабоката внатрешност на Земјата.

Оваа книга потекнува од генералниот симпозиум Г-12 на 19-тиот Меѓународен геолошки конгрес вo Фиренца, Италија, во 2004 година. Симпозиумот за минералогија при висок притисок беше голем успех, со презентирање на многу авторски трудови. Иако симпозиумот беше концентриран на презентирањето нови

резултати поврзани со минералната физика, ова издание има за цел да даде широк преглед на моменталната состојба на минералогијата при висок притисок, базирано врз презентациите направени на овој симпозиум.

Исто така, поканивме луѓе кои активно се занимаваат со спроведување спектроскопија со Х- зраци при висок притисок и генерација на ултрависок притисок за истражување на долната обвивка и јадрото.

Тринаесет трудови во оваа книга, од неколку разни области од минералогијата при висок притисок, ќе бидат од интерес за читателите од различни области поврзани со науката за Земјата.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote