Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Голтка восхит од солзите на вечноста

Александар Русјаков  
Оригинален наслов на книгата : Голтка восхит од солзите на вечноста
ИСБН : 978-608-4770-49-7
Година на издавање : 2016
Издавачка куќа : ИЛИ-ИЛИ
Прегледaна: 259 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 205
Димензии : 20х13
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Можеби некој во поезијата на Русјаков ќе препознае далечен одек од она што некогаш се нарекуваше „граѓанска“ или „ангажирана поезија“. Сеедно. Но, таа не го содржи во себе нивниот идеолошки идеализам, витализам и поента или децидна порака за хуманизам и етика. Таа, според нас, е најблиска до битничката позеија, која повеќе децении беше хит на Западот, а и денес не пресушила. Битничката поезија значеше бунт против истрошената и брутална капиталистичка цивилизација, која за најголема вредност го прогласи капиталот, а за најголема филозофија, филозофијата на материјалниот профит.


Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

1

Просечна оценка
1
1

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote