Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Извештаи на рисот

Славе Ѓорѓо Димоски  
Оригинален наслов на книгата : Извештаи на рисот
ИСБН : 978-608-4641-58-2
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : ПНВ Публикации
Прегледaна: 253 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 44
Димензии : 20
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Оригинален и уметнички кохерентен проект составен од песни на Славе Ѓорго Димоски и цртежи на Сергеј Андреевски. Книгата на 44 странци содржи дваесетина песни од Димоски и исто толку цртежи од Андреевски, распоредени во неколку циклуси. 

Книгата претставуваа метафоричко­алегориски однос кон актуелното време, пред се врзано за нас самите. „Извештаи“ како строго полициски термин и „Рисот“, амблематичен лирски субјект кој што е симбол на индивидуалноста, на слободата и на дивиот порив, тајновито присутен во сенчестите агли на недопрените гори, но кој исчезнува или веќе е исчезнат.

Книгата со својот концепт и самиот наслов има и еколошка димензија да ја подразбуди свеста за исчезнувањето на рисот од нашите планини. 


Оценка од корисниците

5 звезди

1

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
1

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote