Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Atlas of the Human Body after Aristotle

Ilija Prokopiev  
Оригинален наслов на книгата : Атлас на човековото тело по Аристотел
ИСБН : 978-608-65212-1-9
Година на издавање : 2015
Издавачка куќа : Приватен принт
Прегледaна: 238 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 80
Димензии : 20х13см
Корица : мека
Јазик: EN


Овој производ го нудат:


Краток опис

The Atlas of the Human Body after Aristotle, an artistic research project of Ilija Prokopiev, is the author’s visual interpretation of the anatomy of the human body according to the writings and the knowledge of Aristotle. Through 39 systematically sorted anatomical images, the author creates an allusion of historic perception of the human body. The book is in Macedonian and English.

Text and illustrations: Ilija Prokopiev
Translation and proofreading: Nadica Stamboldzioska
Graphic design: Kosta Lazarevski

\\\

Атласот на човекото тело по Аристотел е истражувачки проект на Илија Прокопиев, кој претставува авторско визуелно толкување на анатомијата на човековото тело, според записите и знаењето на Аристотел. Авторот, преку 39-те системски подредени анатомски слики, создава алузија за историската перцепција на човековото тело. Книгата е на македонски и англиски јазик.

Текст и илустрации: Илија Прокопиев
Превод и лектруа: Надица Стамболџиоска
Графички дизајн: Коста Лазаревски


Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote