Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Задачите се зададени

Зоран Јакимоски  
Оригинален наслов на книгата : Задачите се зададени
ИСБН : 978-608-4641-60-5
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : ПНВ Публикации
Прегледaна: 127 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 65
Димензии : 18
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Вештото користење на поетскиот јазик и нагласениот лирски субјект придонесуваат оваа исклучителна збирка песни безрезервно да се вклопи во нашиот актуелнен поетски миг, но и да ја следи современата европска поетска интенција. 

Славе Ѓорѓо ДимоскиКарактеристична, за поезијата на Зоран Јакимоски, е (авто)референтноста,(пост)модернистичката празнина, онтолошкиот став на поетот „сѐ уште имам што да кажам“ што самиот го покажува и докажува во секоја своја песна од збирката, одговорноста пред зборот како зададена задача од творецот во себе и од творецот на светот, исповедниот тон, со кој може да се идентификува секој читател на стиховите. 

Лидија ДимковскаОценка од корисниците

5 звезди

1

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
1

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote