Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Магика (Книга 4)

Алистер Кроули  
Оригинален наслов на книгата : Magick (Book 4)
ИСБН : 978-608-4740-03-2
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : АЛЕФ
Прегледaна: 711 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 846
Димензии : 210x295
Корица : тврда
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

ПОПУСТ НА ПРЕТПРОДАЖБА!

Алистер Кроули посвети дваесет и пет години во пишувањето и создавањето на четирите дела од оваа книга. Таа е негов magnum opus во која тој систематски ги изнесува мистичните и магиските теории и техники што се поучуваат во неговите магиски редови  A∴A∴ и О.Т.О. Ова богато илустрирано ново издание ги содржи комплетните списи на сите четири дела од Liber ABA (Книга 4) во еден том под заедничкиот наслов Магика. Ова издание ги вклучува Кроулиевите лични дополнувања, корекции и белешки како и дузина обновени пасуси, кои беа пропуштени во првите изданија.
Магика е фундаментален учебник за модерната магика во Новиот Еон. Воедно тука се содржани непроценливи учења за студентите по јога и медитација. Кроули загосподари со јогиските практики за време на неговите проучувања на Истокот, и за нив пишува луцидно без да прибегне кон непрецизниот јазик на мистицизмот.
Почнувајќи со дискусија за универзалното потекло на светските религии во мистично откровение, Магиката потоа ја истражува теоријата и практиката на мистицизмот и магиката во светлото на модерната научна мисла. Кроулиевото лично откровение, Книгата на Законот, потоа се третира како студија на случај, со автобиографска студија на настаните кои доведоа до нејзиниот прием.
Ова издание содржи повеќе од 100 дијаграми и фотографии, како и опширни кросреференци, белешки, речник, библиографија и детален индекс. Исто така, ова ревидирано еднотомно издание содржи ревизии засновани на нови машинописи со поточен текст од сите претходни изданија и вклучува ревидиран наставен план на  A∴A∴, нова учебна програма на документи од О.Т.О. и еден важен, претходно необјавен документ на  A∴A∴.


Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote