Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Поглед на ангелот --- во љубов со Скопје

Ангел Ситновски,   Братислав Димитров  
Оригинален наслов на книгата : Поглед на ангелот --- во љубов со Скопје
ИСБН : 978-9989-32-700-1
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : КУЛТУРА
Прегледaна: 221 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 182
Димензии : 30
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Зошто оваа книга? Затоа што сака да го отслика и истовремено да му се обрати на она Скопје кое најмногу ни недостасува; она што сѐ уште не е форматирано и вкалапено, што не е стандардизирано до ниво на безличнос, она Скопје што живее во пукнатините на големите историски и идеолошки нарации. Искрено оваа монографија е омаж на сочноста на животот кој ја облева нашата омилена котлина. Конечно да ги видиме малите работи, непретенциозни и неоптоварени со мисија да бидат овековечени. Токму затоа треба да ги овековечиме, затоа што се тука покрај нас, затоа што ја создаваат атмосферската музика во која живееме и без да сме секогаш свесни за неа. Да се обидеме да ги зумираме нашите живејачки за да ги видиме онакви какви што навистина се: попатни и неповторливи.


Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote