Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Бајки од Македонија

Билјана С. Црвенковска  
Оригинален наслов на книгата : Бајки од Македонија
ИСБН : 978-608-247-737-4
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Либи
Прегледaна: 234 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 144
Димензии : 210х210
Корица : тврда
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Најубавите бајки од македонската народна традиција

- Момчето што се скри во златното јаболко
- Двата цара
- Вејко Северко
- Девојчето и дванаесетте месеци


Изворници:

За „Момчето што се скри во златното јаболко“, „Двата цара“ и „Вејко Северко“:„Македонско народно творештво: Народни приказни, книга 2 - Македонски народни волшебни приказни“, подготвил: Танас Вражиновски, Институт за фолклор„Марко Цепенков“, 1986, Скопје

За „Девојчето и дванаесетте месеци“:Марко К. Цепенков, „Македонски народни приказни“, Т. 1, стр. 357-359, приредил Кирил Пенушлиски, Скопје, Македонска книга, 1989.

Поддржано од Движењето за поддршка на креативноста „Иво Лауренчиќ“ – Браво Сине!

Адаптација на текст: Билјана С. Црвенковска

Илустрации: Катерина НиколовскаОценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote