Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Госпоѓа Даловеј

Вирџинија Вулф  
Оригинален наслов на книгата : Mrs. Dalloway
ИСБН : ISBN 978-608-4627-48-7
Година на издавање : 2015
Издавачка куќа : Ад Вербум
Прегледaна: 167 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 174
Димензии : 135х200мм
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Невозможно е, речиси, да се читаат делата на Вирџинија Вулф, а да не се земе предвид периодот во кој тие биле напишани. Тоа било време на разни немири и промени, предизвикани од Првата светска војна, кои, пак, се одразиле на целото општество. Како резултат на тоа, востановениот начин на живот почнал да се распаѓа. Не само што почнале да се менуваат политичките гледишта туку се одразило и на односите меѓу луѓето, зашто општествениот ранг почнал да станува помалку важен. Промените довеле до поместувања и во уметностите, вклучително и во литературата, а нашле свој израз и во творештвото на Вулф.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote