Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Основи на мислата

Л.Рон Хабард  
Оригинален наслов на книгата : The Fundamenals of Thought
ИСБН : 978-87-7688-802-2
Година на издавање : 2004
Издавачка куќа : New Era
Прегледaна: 165 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 244
Димензии : 15x23
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Илјадници години Човекот бил во потрага,
размислувал и шпекулирал за вистинското
„значење на животот“. Но, во Скиентологијата
таа потрага го достигна својот врв – зашто сега таа
тајна е откриена. Базирани на прецизни Аксиоми,
(само-очевидни вистини), ова се одговорите – одговори кои ги
баравте, одговори кои функционираат.
Значи, ова е Основната Книга за Теоријата и Практиката на
Скиентологијата со откритијата кои го опфаќаат секој аспект
на животот, вклучувајќи ги:
• Циклусот-на-Акција, открива што лежи под непрекинатиот
циклус на креирање, опстанок и деструкција – циклус кој се
чини дека е неизбежен во животот, но кој е само привидност
• Состојбите-на-Постоење кои го сочинуваат целиот живот и
живеење – и со помош на кои човек навистина може да Биде
• Осумте Динамици врз основа на кои е групиран целиот
живот и со чија помош човек може да ја разреши
загатката на сопственото постоење
• Триаголникот Афинитет, Реалност и Комуникација
кој ги разоткрива и објаснува основните начела на
вистинските човечки односи
• Деловите на Човекот, целосно објаснување за Духот, Умот
и Телото, нивната анатомија и взаемен однос кај секое битие
• Причината Зошто каде што се одговара на прашањата од
типот „за што се работи“ и се даваат самите елементи на
опстанокот, среќата и самиот живот
• Скиентолошки Процеси кои ја откриваат животната сила
а тоа сте вие
А, со оваа книга, вие нема само да „научите“ – вие самите ќе
ги откриете овие принципи. Затоа што ова е Скиентологијата
– знаење за вас.


Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote