Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Израел и Македонија (Israel and Macedonia)

Славе Николовски - Катин  
Оригинален наслов на книгата : Израел и Македонија (Israel and Macedonia)
ИСБН : 978-608-202-058-7
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Македонска Искра
Прегледaна: 107 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 415
Димензии : 25
Корица : тврда
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

The trip to Israel was a part of our journeys to over fifty various countries worldwide. However that was the most exciting journey, filled with many temptations, insights and challenges to meet the “Holy Land”, its biblical places, cities, cultures, religions, customs and many features of its modern world. Moreover, we had the opportunity to visit numerous monuments which are of world importance and leave eternal traces in the memories of the visitor.

For the Jewish people, Israel is the land which God promised to Abraham and his followers. According to Bible tradition from the Old Testament, the first migrations of Jews in the Promised Land of Canaan began around 2,000 BC.

Israel was and remained the torch of holiness where the birth, miracle and the power of the Savior Jesus Christ is a divine creation and mundane adherence followed by many hundreds of millions of followers all over the world.

When speaking of Israel we can easily say that the center of the world is precisely there, at the boundary between the continents of Europe, Asia and Africa. This is the location of the Holy Land, named as such due to the events related to religions that took place there and because the lance is always broken right there, on Israeli territory.

On the other hand, the stories say something else. The Holy Land got its name because there God was generous and provided that land with fruits and vegetables that gave food for the local population. Thus, the local people thought that God loved them very much and took care of them, giving them their food. Hence, they were holy, and the land on which they grew plants was also holy.

 

Патувањето во Израел беше дел од нашите посети на педесетина различни земји во светот. Но, тоа беше  највозбудливото патување, исполнето со многу искушенија, сознанија и предизвици да ја запознаеме „Светата земја“, нејзините библиски места, градови, култури, религии, обичаи и многу карактеристики на нејзиниот современ свет. Притоа имавме можност да посетивме бројни споменици кои имаат светско значење и кои оставаат вечни траги во сеќавањата на посетителот.

Израел за Евреите е ветената земја од Господа на Аврама и на неговите следбеници. Според библиските преданија од Стариот завет, првите доселувања на Евреите во ветената земја - Канаан започнале околу 2.000 години пред новата ера.

Израел бил и останал факелот на светоста каде, раѓањето, чудотворието и моќта на Спасителот Исус Христос, е божествено сочинение и овоземна припадност следена од  многуте стотици милиони следбеници кои ги има во сите земји од целиот свет.

Кога се пишува за Израел треба да се каже дека центарот на светот е точно таму, на меѓата меѓу европскиот, азискиот и африканскиот континент. Токму таму е сместена „Светата земја“, чие име е добиено поради настаните поврзани за религиите и бидејќи копјата секогаш се кршат токму тука, на израелската територија.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote