Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Монографија за бизнисменот Стив Пљакас од Канада

Славе Николовски - Катин  
Оригинален наслов на книгата : Монографија за бизнисменот Стив Пљакас од Канада
ИСБН : 978-608-202-062-4
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Македонска Искра
Прегледaна: 87 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 336
Димензии : 30
Корица : тврда
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Steve Pliakes or Stevo Plakov, as he prefers to introduce himself, is a Canadian Macedonian, or Macedonian Canadian whose origin is from the beautiful Macedonian village Zeleniche, in the region of Lerin, from the Aegean part of Macedonia. He is extremely famous, recognized and unavoidable figure among the Macedonians in Canada and the United States. Businessman Steve Pliakes is one of the most prominent Macedonians who are initiators, organizers and strong fighters for affirmation and defense of the Macedonian centuries-old name, the Macedonians worldwide, the Macedonian Orthodox Church and the spiritual life whose roots go back to the mission of the Apostle Paul in Macedonia country, two thousand years ago. He is a man with much emotion and patriotism for all that is connected with his grandfathers' country, ethnic Macedonia. At the same time, he is a defender and promoter of the history and honor of the Macedonian people and Macedonia in the world, especially in Canada, and in recent years in the United States (Florida), where he spends the winter months. 

Steve Pliakes is particularly active in promoting democracy in Macedonia to protect the Macedonian name, flag, constitution and he is a promoter for recognition of Macedonia as a sovereign, independent and self-governed state in the Balkans and the Macedonian truth in the world. He is proud that he is Macedonian. In addition,  businessman Steve Pliakes makes close contacts with several celebrities, diplomats and organizations worldwide about current events and developments, and he fights for a prosperous future for Macedonia. 

Steve Pliakes is the man to whom Macedonia is great love. He firmly defends everything that is connected with ancient Macedonia. With his commitment to preserve the ancient Macedonian roots he’s spread the truth about Ancient Macedonia worldwide. Among other things, together with Professor Michael Dimitri, he is the first enthusiast who in 1995 visited and discovered Kaleshi, people in Pakistan who are considered descendants of Alexandria III of Macedonia (the Great). 

 

Стив Пљакас, или Стево Пљаков, како што тој милува да се претстави е канадски Македонец, или македонски Канаѓанец по потекло од убавото македонско село Зелениче, Леринско, од егејскиот дел на Македонија. Тој е исклучително позната, призната и неодминлива личност меѓуМакедонците во Канада и Соединетите Американси Држави. Бизнисменот Стив Пљакас е еден од најистакнатите Македонци кои се иницијатори, организатори и големи борци за афирмација и за одбраната на македонското многувековно име име, на Македонците ширум светот, Македонската православна црква и на духовниот живот чии корени се уште од мисијата на апостол Павле во македонската земја, уште пред две илјади години.

Тој е човекот кој со многу чувства и родољубие гледа на сè она што е поврзано со неговата дедовска земја, етничка Македонија. Во исто време, тој е бранителот и афирматорот наисторијата ичеста намакедонскиотнароди Македонија во светот, посебно во Канада, а во последните години и во Соединетите Американски Држави (на Флорида), каде престојува во зимските месеци од годината. Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote