Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Прашина
Шифра : D1234
Година на издавање : 2012
Прегледaна: 37 пати
Коментари вкупно: 0
Димензии : n/a
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

КАДЕ ТИ ОДИ ГЛАСОТ КОГА ВЕЌЕ ТЕ НЕМА?

Копродукција: Британија-Македонија-Италија-Германија
Сценарио и режија: Милчо Манчевски
Улоги: Џозеф Фајнс, Дејвид Венхам, Едријан Лестер, Николина Кујача, Владо Јовановски
Времетраење: 120 минути

ФЕСТИВАЛИ: Филм за отварање на Фестивалот Венеција 2001

Посебни додатоци: Избор на сцени, Музика од филмот, Премиера (Венеција 2001), Трејлери (меѓународни трејлери, Јапонија), Тенеси, Традиција, Македонија вечна, Архивски истражувања

Титлувано: македонски, англиски, албански
DUST

WHERE DOES YOUR VOICE GO
WHEN YOU’RE NO MORE?

Written and directed by: MILCHO MANCHEVSKI
Starring: JOSEPH FIENNES, DAVID WENHAM, ADRIAN LESTER, NIKOLINA KUJACA, VLADO JOVANOVSKI
Running time: 120’

A New York thief (Edge), a tough-as-nails hundred-year-old woman (Angela), two brothers from the Wild West (Luke and Elijah), a revolutionary hell-bent on liberating Macedonia from the Ottoman Empire (The Teacher), and a beautiful pregnant woman (Neda), all cross paths in a tale that spans two continents and three centuries. Its fractured narrative resembles a Cubist painting.

EXTRAS – Soundtrack – Opening Night Film, Venice 2001 – Trailers (International, Japan) – Tennessee – Traditions – Macedonia Timeless – Archival Research (.pdf file. Open on a Computer) – New DVD Transfer – New Video MasteringОценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote