Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Сенки
Шифра : S1234
Година на издавање : 2012
Прегледaна: 64 пати
Коментари вкупно: 0
Димензии : 21
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

ПОНЕКОГАШ МРТВИТЕ ЗБОРУВААТ ПОГЛАСНО ОД ЖИВИТЕ

Копродукција: Македонија-Германија-Италија-Бугарија-Шпанија
Сценарио и режија: Милчо Манчевски
Улоги: Борче Начев, Весна Станојевска, Сабина Ајрула – Тозија, Салаетин Билал, Ратка Радмановиќ, Филарета Атанасова, Диме Илиев и Владимир Јачев 
Времетраење: 124 минути

ФЕСТИВАЛИ: Меѓународен филмски фестивал Торонто 2008

Посебни додатоци: Избор на сцени, Како се калеше Сенки (документарен филм за снимањето), Музички спотови од филмот (Еден бакнеж – Нина Спирова, Jungle Shadow – Кирил)

Титлувано: македонски, англиски, албанскиSHADOWS

SOMETIMES THE DEAD SPEAK
LOUDER THAN THE LIVING

Written and directed by: MILCHO MANCHEVSKI
Starring: BORCE NACEV, VESNA STOJANOVSKA, SABINA AJRULA-TOZIJA, SALAETIN BILAL, RATKA RADMANOVIC, FILARETA ATANASOVA, DIME ILIEV and VLADIMIR JACEV
Running time: 124’

If we were to choose one man who’s got everything going for him, then Lazar Petkov would be an excellent choice. He’s young, good-looking, has a beautiful wife, lovely little boy, great house and a good job as a hospital physician. In fact, everyone calls him: Lucky”. Nothing’s missing – except maybe Lucky himself. When Lucky is involved in a disastrous car crash and mysteriously saved from a sure death, his life begins to change…


EXTRAS – in the Shadows (The-Making-of Documentary) – Music Video from the Soundtrack (One Kiss-Nina Spirova, Jungle Shadow-Kiril) – New DVD Transfer – New Video Mastering


Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote