Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Ѕид пред бескрајот

Милован Стефановски  
Оригинален наслов на книгата : Ѕид пред бескрајот
ИСБН : 978-608-4759-84-3
Година на издавање : 2018
Издавачка куќа : Ад Вербум
Прегледaна: 80 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 236
Димензии : 140х200 мм
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

„Оваа збирка песни на М. Стефановски нема изгубено од својата актуелност, заправо дури сега ги покажува, во вистинско светло, своите рефлексии. Повеќето песни можат веќе да се читаат од гледна точка на современите собитија и околности во коишто се наоѓа македонскиот човек“ - Катица Ќулафкова

„Од првиот прочит ракописот на Стефановски се изделуваше со зрелоста на поетскиот пристап, со суптилноста на исказот и необичната сугестивност на опсесивните артикулации во неговите стихови. Тоа набргу по излегувањето на книгата, за мнозина неочекувано, му ја донесе престижната награда ’Браќа Миладиновци‘, по што авторот се вброи меѓу нејзините угледни избраници“ - Тодор Чаловски

„Исказот е густ, читлив, без злоупотреби на генитивната метафора, без примеси на баналност или конструираност, а онаму каде значенската компонента не е во состојба да предизвика прескочна искра на изненадување, благо се затемнува и се прекрива со превез на отмрна загадочност“ - Петко Дабески
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote