Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Јога-Виџнанам

Ачарја Бакришна  
Оригинален наслов на книгата : Yoga-Vijñānam
ИСБН : 978-608-4626-64-0
Година на издавање : 2018
Издавачка куќа : Мартина
Прегледaна: 119 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 252
Димензии : 22
Корица : мека
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

„Јога-Виџнанам“(Yoga-Vijñānam) е ненадминат трактат, кој на класичен начин ги објаснува сеопфатните сознанија за јогата. Таа е убаво проткаена со санскрит-стихови заедно со едноставен македонски превод. Авторот на оваа историска книга е почитуваниот Ачарја Бакришна. Тој е длабокоупатен во Ајурведата и е темелен експерт и практичар на јога. Тој ја претставува вистинската форма на јогата како што е во древната ведска традиција и научно ја има потврдено во согласност со современите норми.

Овој трактат прв пат на научен и суптилен начин ги опишува аспектите што се однесуваат на структурата на телото, индријас (indriyas), манас (manas), атма (ātmā) и праничната енергија итн., заедно со познавањето на нервниот систем; ида (idā), пингала (piṅgalā) и сушумна надис (suṣumnā nādis), нивното претставување и функциите; мозочните бранови што се зависни од праничната енергија, нивните ефекти итн.

Трактатот луцидно ја опишува формата на аштачакра (aṣṭacakra), нагорниот проток на енергија во нив и панчакошите (pañcakoṣas). Овој трактат детално ги објаснува повисоките состојби на медитација и самади (samādhi) и начинот на ослободување на човекот од три типа на таги. Овој посебен трактат што ги опишува целокупните и научните аспекти на јогата е многу корисен за сите човечки суштества. Се надевам дека ширењето на овој трактат ќе обезбеди нов поттик за јога-револуција. Нека секој води среќен и мирен живот!

                                                                                           Свами РамдевОценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote