Ве известуваме дека ќе можете да купувате на KupiKniga.mk и за време на новогодишните празници. Испорака на нарачките направени во периодот од 27.12.2013 до 8.01.2014 година ќе се врши по 9.01.2014.

е-адреса: Лозинка:

Категории
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Глен – Супермен

Александар Кујунџиски  
Оригинален наслов на книгата : /
ИСБН : 978-608-243-273-1
Година на издавање : 2018
Издавачка куќа : Антолог
Прегледaна: 29 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 64
Димензии : 22x22
Корица : тврда
Јазик: MK


Овој производ го нудат:


Краток опис

Ова заедничко дело на писателот Александар Кујунџиски и на светски познатиот македонски сликар, академикот Васко Ташковски, содржи вкупно 25 кратки прозни текстови бајки проследени со исто толку илустрации/слики. (Впрочем, одделните „поглавја“ од сликовницава, обележени и со засебни наслови, слободно и оправдано е да се терминираат и како една комплетна бајка, како еден бајковит „мал роман“, како еден своевиден сплет – ѓердан нанижан од 25+25 „китки“, кои оформуваат вистински многуцветен венец...)

Врвно уметничко сочинение на двајца реномирани и безброј пати досега потврдени и докажани уметници: сликар – креатор со магичноста на сликарската четкичка и со колоритот на боите, кој и овој пат и овде се возвишува до бескрајот на вселената; и писател – бајкописец, кој на еден мошне необичен, оригинален и модерен стил, во темелот на делото и во неговата севкупна совршеност ги вѕидал волшепствата и силината на пишаниот збор.

 

„Со овој ракопис Александар Кујунџиски поставува нов и модерен литературен меѓник, како патоказ и до колегите каде и како да го трасираат својот пат во обраќањето кон најмладата и најблагородна читателска публика – децата.“

Велко НеделковскиОценка од корисниците

5 звезди

1

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
1

Коментари од корисниците

Copyright 2012-2018 by iVote