е-адреса: Лозинка:

Категории

Политика за испорака

KupiKniga.mk има склучено договор за соработка со повеке фирми за дистрибуција на пратки и пошта. Нарачаните производи ќе ви бидат доставени со испратница, a електронската фактура за извршеното плаќање ќе ја имате веќе добиено по електронска пошта. Купените производи ќе Ви бидат доставени до адресата која сте ја навеле како адреса за испорака Трошоците за испорака се пресметуваат според одбраниот начин на плаќање, и во зависност од моментални акции или промоции на KupiKniga.mk. Динамиката на испорака ќе зависи од начинот на испорака кој сте го избрале.

Испорака во Македонија:

Вид на испорака: Препорачана пратка

Цена на испорака: 139 МКД со вклучен ДДВ

Рок на испорака: 3 до 5 дена *

Испорака во Скопје

Вид на испорака: Препорачана пратка

Цена на испорака: 139 МКД со вклучен ДДВ

Рок на испорака: 3 до 5 дена *

 

Вид на испорака: Брза испорака

Цена на испорака: 195 МКД со вклучен ДДВ

Рок на испорака: најчесто 1-2 работни дена за цела Македонија*

* НАПОМЕНА! Рокот на испорака на нарачките кои содржат српски книги се пролонгира до 21 работен ден. Ве молиме имајте предвид дека KupiKniga.mk испорачува само во работни денови.

 

Вид на испорака: Бесплатно подигање од просториите на КупиКнига (ул. Мајаковски 2/4, Скопје)

Цена на испорака: /

Рокот на пристигнување на книгите во просториите на КупиКнига е 3-5 работни дена за македонски изданија и до 21 работен ден за српски изданија. Штом нарачката се комплетира, се праќа маил на примачот на нарачката дека може да ја подигне.

Испорака во странство

Вид на испорака: DHL Express

Цена на испорака: 29 EUR до 2 kg **

Рок на испорака: 3 до 7 дена *

**KupiKniga.mk субвенционира дел од трошоците за испорака со DHL Express. Износот кој купувачите ќе треба да го платат е само 29,00 EUR до 2 килограми, за било која држава.

* НАПОМЕНА! Рокот на испорака на нарачките кои содржат српски книги се пролонгира до 21 работен ден. Ве молиме имајте предвид дека KupiKniga.mk испорачува само во работни денови.

Трошоците за испорака на нарачката ќе бидат јасно претставени, издвоени и лесно видливи во однос на цената на производот. Збирот на овие две цени (цена на производ и цена на услугата - испорака) ќе биде исто така јасно истакнат и назначен.

Забелешка за пратките за странство:
Примачот на пратката е увозник и мора да ги почитува сите закони и прописи на земјата на испорака. Нарачките, коишто се испраќаат во странство може да бидат предмет на увозни давачки, царини, даноци и такси од страна на земјата назначена за испорака. Дополнителните трошоци за царинење ќе бидат на товар на примателот; ние немаме контрола над овие давачки и не можеме да предвидиме колкави би биле истите. Царинските политики варираат во голема мера од земја до земја. Ве молиме контактирајте ја вашата локална царинска испостава за дополнителни информации.