КупиКнига и пријателите ви подаруваат книга!

Оваа недела подаруваме!


101 Ден

Во јануари 2003 година Осне Сејерштад влeзе во Багдад со десетдневна виза. Остана таму повеќе од три месеци, известувајќи за војната и по неа. Сто и еден ден е нејзин убедлив извештај за градот под опсада и фасцинантен увид од внатре во животот на странскиот дописник. Наградуванат писателка брилијантно ги пренесува деталите на опасностите и фрустрациите со кои се соочуваат новинарите, во обид да ја откријат вистината позади моќната пропаганда. Таа прави и портрет на Багдад и неговите жители, обидувајќи се да ги претстави нивното секојдневие во сенката од постојаната опасност од напад. Нејзината страствена и ерудитска книга ги отсликува драмата и трагедијата на нејзиниот сто дневен престој во градот зафатен со војна.[:en]Во јануари 2003 година Осне Сејерштад влeзе во Багдад со десетдневна виза. Остана таму повеќе од три месеци, известувајќи за војната и по неа. Сто и еден ден е нејзин убедлив извештај за градот под опсада и фасцинантен увид од внатре во животот на странскиот дописник.

За да се квалификувате за книга подарок, потребно е да се регистрирате на нашиот сајт

Најава

Регистрирање

Општи услови