10 минути и 38 секунди во овој чуден свет

Original title: 10 minutes 38 seconds in this strange world | Num. of pages: 316 | Dimensions: 21 | Cover: мека

Што ако по смртта човековиот ум продолжува да работи уште неколку скапоцени минути? Или, поточно, десет минути и триесет и осум секунди... За Леила секоја минута по нејзината смрт ѝ навраќа спомени: семејната тајна за нејзиното раѓање; детството во мирното турско гратче; вкусот на манџата направена од месото на козата што татко ѝ ја жртвува за да го прослави раѓањето на долгоочекуваниот син; бегството во Истанбул за да го избегне несаканиот брак; вкусот на чоколадните бонбони што ги јаде со згодниот студент во борделот во кој работи... Секој спомен ја потсетува и на пријателите што ги запознала во клучните мигови од својот живот ‒ пријатели кои сега очајно се обидуваат да ја најдат... „Очекувајте енергични, сликовити описи што ќе ви ги отворат очите за животот на Средниот Исток проткаени низ трогателната приказна раскажана во препознатливиот, прекрасен стил на Шафак.“ Венити фер „Шафак е страстно посветена на уривање на бариерите, без разлика дали станува збор за пол, раса, националност, култура или оние помистичните.“ Сандеј тајмс

Price: 450 ден

1 in stock

Compare
Sold By Издавачки центар ТРИ

Report an abuse for product 10 минути и 38 секунди во овој чуден свет

Category:
SKU: 978-608-230-668-1

Издавачки центар ТРИ

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “10 минути и 38 секунди во овој чуден свет”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in