1984

Original title: Nineteen eighty-four | Num. of pages: 353 | Dimensions: 20 | Cover: мека

Романот „1984“ се вбројува меѓу највлијателните книги на дваесеттиот век и претставува ретко дело чие значење добива се поголема моќ денес, кога неговото предвидување почнува да се остварува. Објавен во 1949 година, најпознатиот роман на политичкиот сатиричар Џорџ Орвел ни ја открива кошмарната визија за еден тоталитарен, бирократски свет и за обидот на еден обичен човек да ја зачува својата индивидуалност. Мајсторството на „1984“ лежи во авторовото претскажување на модерниот живот – сеприсутноста на телевизијата, искривоколчувањето на јазикот – и неговата способност да создаде толку сеопфатна верзија на пеколот. Култниот роман и 70 години по објавувањето останува задолжително четиво и се уште важи за една од најзастрашувачките книги што некогаш биле напишани.
Rated 5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 customer review)

Price: 450 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Издавачки центар ТРИ

Report an abuse for product 1984

Category:
SKU: 978-608-230-6506

Издавачки центар ТРИ

1 review for 1984

  1. Rated 5 out of 5

    Слаѓан

    Многу добра, препорачувам!

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in