50 раскази (избор од 10 збирки раскази)

Publisher: Бегемот | Language: Македонски | Year: 2019
Original title: 50 раскази (избор од 10 збирки раскази) | Num. of pages: 240 | Dimensions: 185x120 | Cover: /

Книгата „50 раскази (избор од 10 збирки раскази“ од Жил Менар опфаќа неколку „недовршени“ циклуси кратка прозна фикција, од кои сите, според своите стилски обележја, припаѓаат на различни жанровски парадигми (кус расказ, бајка, хаибуни итн.) и се изградени во согласност со нивните конвенции. Таквиот зафат го прави овој „циклус од циклуси“ вонредно стилски богат и новаторски. Воедно, збирката го исцртува по нагорна линија развојот на писателскиот сензибилитет на Менар, кој е еден од најбележитите припадници на македонската книжевност и кој се има силно пројавено во областа на прозната фикција.

Price: 250 ден

13 in stock

Compare
Sold By Бегемот

Report an abuse for product 50 раскази (избор од 10 збирки раскази)

Category:
SKU: 978-608-4869-17-7

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “50 раскази (избор од 10 збирки раскази)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in