70 години балетска уметност во Македонија

Publisher: Пагома Прес | Language: Македонски | Year: 2018
Original title: 70 години балетска уметност во Македонија | Num. of pages: 312 | Dimensions: 24 цм | Cover: тврда

Во монографијата, „70 години балетска уметност во Македонија“, се прават обиди да се презентира сеопфатна уметничка слика за македонскиот балетски театар. Потпирајќи се на досега искажаните моменти од историјата на македонскиот балет, дадени во многубројни публикувани факти, премиерни критички осврти, документирани сведоштва и лични искажувања, вниманието е насочено кон помалку осветлените точки поврзани со комплексното иследување на спецификата на балетската уметност како уникатен социокултурен феномен. Ваквиот начин на презентирање се надградува на веќе постојниот публикуван материјал.

Price: 1000 ден

3 in stock

Compare
Sold By Пагома Прес

Report an abuse for product 70 години балетска уметност во Македонија

Category:
SKU: 978-608-4858-01-0

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “70 години балетска уметност во Македонија”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in