Ако една зимска ноќ некој патник

Original title: Se una notte d'inverno un viaggiatore | Num. of pages: 292 | Dimensions: 140 х 205 | Cover: /

Десет прекинати романи... Но, кој воопшто сака да чита десет прекинати романи?! Тоа не е сигурно Читателот, главниот јунак на оваа книга, кој се чувствува сè пофрустриран откако сфаќа дека писателот (и тоа сосема намерно!) го прекинува на најубавото и започнува некаква сосема поинаква приказна (пак роман) со нови ликови и ситуации, или уште полошо, со исти имиња на места и ликови, но со целосно изменета фабула. И тука можеби не е несоодветна уште една забелешка: бидејќи, за среќа, се работи за еден свет на хартија, колку такви „светови“ ни имаат избришано писателите, од колку светови нè имаат лишено, и тоа само од некоја (за нив) сосема оправдана причина, од дискреционото право на Творецот, да ни понуди само еден, оној што тој го избрал?
Rated 4 out of 5 based on 4 customer ratings
(1 customer review)

Price: 350 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Издавачки центар ТРИ

Report an abuse for product Ако една зимска ноќ некој патник

Category:
SKU: 978-608-230-012-2

Издавачки центар ТРИ

1 review for Ако една зимска ноќ некој патник

  1. Rated 4 out of 5

    Aleksandar Miladinoski (verified owner)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in