Алеф

Original title: O Aleph | Num. of pages: 294 | Dimensions: 112 х 180 | Cover: /

Алефзаедно со Фикции, самиот Борхес го вброил во своите најважни дела. Сите негови подоцнежни раскази, скици или стихови во суштина се варијанта, модификација или воведен нацрт – фабуларен, есеистички или поетски – на мотивите, идеите и симболите содржани во тие две збирки раскази. Како што самиот Борхес напишал: „бројноста на фабулите и метафорите на какви што е способна човечката фантазија е неограничена“. Во расказите понекогаш се појавуваат вистинити ликови и нереални ситуации, а светот претставен таму е како засилен кошмар, наезда на огледални појави, привиденија и нематеријални слики. Алеф? Тоа се фантазии за времето, за вечноста како скаменета сегашност, за човекот како микрокосмос, за симболичното огледало на вселената, за фасцинантниот лавиринт на сништата и бесконечноста.
Rated 5 out of 5 based on 4 customer ratings
(1 customer review)

Price: 300 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Издавачки центар ТРИ

Report an abuse for product Алеф

Category:
SKU: 9786082300337

Издавачки центар ТРИ

1 review for Алеф

 1. Rated 5 out of 5

  Anonymous (verified owner)

 2. Rated 5 out of 5

  Anonymous (verified owner)

 3. Rated 5 out of 5

  Anonymous (verified owner)

 4. Rated 5 out of 5

  Anonymous (verified owner)

 5. Rated 5 out of 5

  maja colakovski (verified owner)

 6. Rated 5 out of 5

  maja colakovski (verified owner)

 7. Rated 5 out of 5

  maja colakovski (verified owner)

 8. Rated 5 out of 5

  Anonymous (verified owner)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in