Алиас Грејс

Publisher: Бегемот | Language: Македонски | Year: 2018
Original title: Alias Grace | Num. of pages: 558 | Dimensions: 195x125 | Cover: /

1843 година – Грејс Маркс е осудена на соучество во бруталното убиство на својот работодавец и на неговата домаќинка. Одлежувајќи ја доживотната казна, тврди дека целосно го загубила сеќавањето. Некои сметаат дека Грејс е невина, ангажираат за помош специјалист за ментални болести. Докторот ја ислушува приказната на Грејс, се повеќе приближувајќи ја до денот што таа не го памети. Какви спомени ќе успее да евоцира? Дали Грејс навистина извршила убиство? Маргарет Атвуд создава – врз основа на вистинската приказна на една од најзагадочните и најпознати жени од XIX век – восхитувачка, потресна и вознемирувачка приказна за сексуалноста, свирепоста и таинственоста.

Price: 600 ден

42 in stock

Compare
Sold By Бегемот

Report an abuse for product Алиас Грејс

Category:
SKU: 978-608-4869-03-0

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Алиас Грејс”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in