Atlas of the Human Body after Aristotle

Автор: Ilija Prokopiev
Издавач: Приватен принт | Јазик: English | Година: 2015
Оригинален наслов: Атлас на човековото тело по Аристотел | Бр. на страни: 80 | Димензии: 20х13см | Корица: мека

The Atlas of the Human Body after Aristotle, an artistic research project of Ilija Prokopiev, is the author’s visual interpretation of the anatomy of the human body according to the writings and the knowledge of Aristotle. Through 39 systematically sorted anatomical images, the author creates an allusion of historic perception of the human body. The book is in Macedonian and English.Text and illustrations: Ilija ProkopievTranslation and proofreading: Nadica StamboldzioskaGraphic design: Kosta Lazarevski\Атласот на човекото тело по Аристотел е истражувачки проект на Илија Прокопиев, кој претставува авторско визуелно толкување на анатомијата на човековото тело, според записите и знаењето на Аристотел. Авторот, преку 39-те системски подредени анатомски слики, создава алузија за историсата перцепција на човековото тело. Книгата е на македонски и англиски јазик.Текст и илустрации: Илија ПрокопиевПревод и лектруа: Надица СтамболџиоскаГрафички дизајн: Коста Лазаревски

Цена: 200 ден

50 на залиха

Спореди
Продавач Приватен принт

Report an abuse for product Atlas of the Human Body after Aristotle

Категорија:
ИСБН: 978-608-65212-1-9

Questions and Answers

You are not logged in