Бакакај

Publisher: Бегемот | Language: Македонски | Year: 2018
Original title: Bakakaj | Num. of pages: 274 | Dimensions: 180x110 | Cover: /

Збирката раскази „Бакакај“ ги содржи раните творби на Гомбрович. Тоа првото дело што го објавил Гомбрович под насловот „Мемоари од пубертетот“, но при преобјавувањето на делото, самиот Гомбрович го променил насловот во „Бакакај“, според називот на улицата на која живеел во Буенос Аирес. Читањето на овие раскази дава поим за литературното мајсторство и за оригиналната опсервациска замисла на авторот и го олеснува разбирањето на неговите подоцнежни дела. Расказите во „Бакакај“ го откриваат фасцинантниот свет што го создал Витолд Гомбрович, еден од најважните и најдобрите писатели на дваесеттиот век. Во бизарните, фантастични и комични раскази, неговите ликови стануваат дел од модерното време, тие сонуваат, патуваат, лудуваат… Во „Бакакај“ се претставени луѓе од соседството во театрален секојдневен апсурд, во кој се можни и најфантастичните мисли и случки.

Price: 300 ден 255 ден

15 in stock

Compare
Sold By Бегемот

Report an abuse for product Бакакај

Category:
SKU: 978-608-4869-04-7

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Бакакај”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in