Барајќи карпа за молитва

Издавач: Македоника | Јазик: Македонски | Година: 2010
Оригинален наслов: In quest of stone to pray | Бр. на страни: 145 | Димензии: 200х130 | Корица: /

Книгата содржи педесетина песни, објавени двојазично – на македонски и на англиски јазик „Барајќи карта за молитва“ е книга во која на многу суптилен и сензибилен начин ни се претставени реалноста и иреалноста на светот... Низ лирски исказ поетот одговара на општопоставуваното човеково прашање: што е тоа реалноста? „Во новата поетска книга, пишува Клетников во поговорот, Богатиновски својата песна ја извлекува од лавиринтите на херментизмот и ја изведува на отворен и конкретен социјален простор. Стиховите во основа се монолошки, без разлика што во целата книга се присутни, час дирекно, час прикриено, уште еден женски и еден машки субјект, вешто амалгизирани со лирското Јас на поетот, како некој вид негово внатрешно алтер-его, со кои поетот понапред монологизира отколку што дијалогизира.“

Цена: 100 ден

10 на залиха

Спореди
Продавач Македоника Литера

Report an abuse for product Барајќи карпа за молитва

Категорија:
ИСБН: 978-9989-163-96-8

Questions and Answers

You are not logged in