Бегалка

Publisher: Бегемот | Language: Македонски | Year: 2015
Original title: Runaway | Num. of pages: 380 | Dimensions: 180x110 | Cover: /

Ниту еден жив писател не може толку убедливо да пишува за „текот на љубовта“ како Алис Манро. Таа е жив џин на модерниот расказ, а нејзиниот чеховски реализам, длабоката психолошка интуиција, инстинктивното чувство за емоционалната аритметика на животот, оставија неизбришлив печат на современото пишување. Вештината на Манро во прикажувањето на човековите чувства и богатството на овие приказни, прави тие да делуваат како заокружени романи. Под нејзиното перо ликовите – жени од секакви средини и возрасти и нивните пријатели, љубовници, родители и деца – оживуваат како да ни се соседи. Бегалка е збирка од 8 раскази која критичарите ја сместуваат на највисокото скалило од опусот на Алис Манро.   
Rated 5 out of 5 based on 4 customer ratings

Price: 350 ден

0 in stock

Compare
Sold By Бегемот

Report an abuse for product Бегалка

Category:
SKU: 978-608-4718-29-1

Questions and Answers

You are not logged in