Бесмртните

Publisher: Стрип Квадрат | Language: Македонски | Year: 2016
Original title: Бесмртните | Num. of pages: 160 | Dimensions: 30 | Cover: мека

/„Бесмртните“ е стрип албум од Диме Иванов-Димано, на 160 страници од кои 100 во колор и 60 црно бели, во кој се обработени повеќе приказни од Илинденскиот период.Самиот наслов, „Бесмртните“, ја дава димензијата на овие приказни, секоја од нив обвиткана со непокор и херојство, којшто бил општопознат за македонскиот народ од Илинденскиот период, кој стремел за ослободување од Отоманската Империја. Тука се сместени приказните за можеби најпознатите Илинденци како Питу Гули, Веле Марков, Методи Патчев, Леонид Јанков, итн.

Price: 600 ден

9 in stock

Compare
Sold By Стрип Квадрат

Report an abuse for product Бесмртните

Category:
SKU: 978-608-4719-12-0

Questions and Answers

You are not logged in