Чадот од догорчето на сонот

Publisher: ТАБЕРНАКУЛ | Language: Македонски | Year: 1996
Original title: / | Num. of pages: 298 | Dimensions: 140х240 | Cover: /

„За книгите поезија до сега велевме дека се збирки ако во нив има макар само една добра песна, песна што ќе се запамети и ќе го оправда трудот на сите оние што вложиле енергија, време, знаење и љубов, во правењето на таа книга. Оваа збирка поезија со својата хомогеност и цврстина од една и сеплавечката лиричност и животност од друга страна, не оставајќи ни една празна бразда во полето што е предмет на нејзиниот занает, востановува друг критериум кој гласи вака: лоша книга е онаа во која има макар и само една лоша песна.“

Price: 300 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Табернакул

Report an abuse for product Чадот од догорчето на сонот

Category:
SKU: 9989-647-19-4

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Чадот од догорчето на сонот”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in