Депа

Издавач: Ад Вербум | Јазик: македонски | Година: 2018
Оригинален наслов: Депа | Бр. на страни: 336 | Димензии: 200х145 | Корица: тврда

Возбудлива приказна за тајната љубов меѓу

Григор Прличев и Депа предолго засолната

во стар куфер со книги

„Стефановски напишал одличен роман, со дузини настани и ликови, извонредно динамичен, сосема необичен за наши прилики. Необичен - колку што јас можам да видам - по витуозната испреплетеност на времињата и дејствијата, што на романот му дава модерен здив.             Со умешност на зналец авторот се зафаќа со деликатноста на зададената си задача: напишал биографски (добро де, и футуристички) роман без ниту еден сувопарен биографски збор кој би налегнувал кон здодевна хронологија. Напротив, многу напротив. Минуциозно исплетен ракопис, книжевните котелци при секој допир предизвикуваат високо ниво на возбуда и уште поголемо задоволство кај читателите. Јасноста на кажувањето без воздржување ѝ пружа рака на јасноста на читателската перцепција и доживување“ 

Ристо Лазаров

Цена: 400 ден

Спореди
Продавач Ад Вербум

Report an abuse for product Депа

Категории: , ,
ИСБН: 978-608-4759-83-6

Questions and Answers

You are not logged in