Џинот што си ја изгуби приказната

Publisher: БАТА ПРЕСС | Language: Македонски | Year: 2019
Original title: Masalini yitiren dev | Num. of pages: 294 | Dimensions: 21 см | Cover: мека

Романот „Џинот што ја изгуби приказната“ е автобиографија за детството и младоста на момчето што се запишува во прво одделение дури на четиринаесет години, ама по долго време ќе се прочуе како еден од најталентираните турски пистаели. Аднан Бинјазар не ја опишува просто само сиромаштијата и самиот живот на едно дете, чие што семејство е разделено, туку ја осмислува и историската епоха низ гледањата на своите современици. Во фокусот на романот се настани од личниот живот на авторот, а исто така и од бурното време на Втората светска војна и следните години на преод кон политичка и економска стабилизација на Турција. Писателот го кани читателот на патешествие, што започнува во Агин и Дијарбакир, продолжува во Елјазиг и Истанбул и нѐ сретнува со живописните карактери на Хаџо Биби, Валентино, Мохо, Зеко Биби...

Price: 300 ден

1 in stock

Compare
Sold By БАТА ПРЕСС

Report an abuse for product Џинот што си ја изгуби приказната

Category:
SKU: 978-608-253-089-5

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Џинот што си ја изгуби приказната”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in