Динамичко програмирање и оптимално управување том 1

Издавач: Датапонс | Јазик: Македонски | Година: 2012
Оригинален наслов: Dynamic Programming and Optimal Control vol.1 | Бр. на страни: 560 | Димензии: 155х230 | Корица: /

Ова е значително проширена и подобрена верзија на бестселерот од Берцекас за динамичкото програмирање, централниот алгоритамски метод за оптимално управување, секвенцијално донесување одлуки во услови на несигурност и комбинаторна оптимизација. Материјалот се фокусира на главните обединувачки теми и концептуалните основи. Дава илустрација на флексибилноста, моќта и севкупноста на методот, со многу примери и апликации од инженерството, операционите истражувања и од економијата. Покрај нејзините специфични карактеристики, оваа книrа содржи: -Дискусија на повеќецелните проблеми и на проблемите со ограничувања Дискусија на агрегатните методи -Дискусија на управувањето со предвидување на моделот, мини-макс управувањето и описот на несигурноста преку припадност во множество -Унифициран третман на стохастичките проблеми на управување популарни во модерната теорија на управување и Марковите проблеми на одлучување популарни во операционите истражувања -Теоретски развој на детерминистичките проблеми на оптимално управување, вклучувајќи го и Понтријагиновиот принцип на минималноста -Широка покриеност на субоптималното управување, вклучувајќи ги алгоритмите со одмотување и воведот во невро-динамичкото програмирање -Во првиот том е даден воведен третман на проблематиката, а додека во вториот том е даден сеопфатен третман на проблемите од бесконечниот простор

Цена: 1186 ден

4 на залиха

Спореди
Продавач ДАТАПОНС

Report an abuse for product Динамичко програмирање и оптимално управување том 1

Категории: ,
ИСБН: 9786082220468

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Koментирајте први за “Динамичко програмирање и оптимално управување том 1”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Questions and Answers

You are not logged in