ДОМИНО Овошје и зеленчук

Publisher: Едука Мак | Language: Македонски | Year: 2019
Original title: ДОМИНО Овошје и зеленчук | Num. of pages: 35 | Dimensions: 25х15х5 | Cover: /

Содржи: 35 домина од каширани лепенки, со димензии 94x47x2mm, со илустрации на овошје и зеленчук. Предложена игра: Играчите делат по 5 домина, а останатите ги ставаат на купче свртени со лицето надолу. Играта започнува по однапред договорен редослед. Првиот играч става едно домино на средина на масата. Другите по ред ја продолжуваат низата од која било страна со иста слика, доколку имаат такво домино. Ако немаат со што да ја продолжат низата, мораат да извлечат домино од купчето. Играта завршува кога еден од играчите ќе остане без домина, и така тој е победник.

Price: 390 ден

Out of stock

Notify me when the product will be in stock

Compare
Sold By Едука Мак

Report an abuse for product ДОМИНО Овошје и зеленчук

Category:
SKU: 978-608-4737-58-

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ДОМИНО Овошје и зеленчук”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in