Електронска трговија: Бизнис. Технологија. Општество.

Издавач: Арс ЛАМИНА | Јазик: Македонски | Година: 2009
Оригинален наслов: E-Commerce 2009: Business. Technology. Society. | Бр. на страни: 860 | Димензии: 202x256 | Корица: /

Кенет К. Лаудон е професор по информациони системи и технологии на Факултетот за бизнис „Штерн“ во рамките на Универзитетот „Њујорк“. Тој е основач на „Азимут интерактив“ и еден од врвните развивачи на материјали за електронско учење и за корпоративни обуки. Коавторот Карол Герсио Травер е главен правен застапник и потпретседател на одделот за деловен развој во „Азимут интерактив“, дипломец на правниот факултет при Универзитетот „Јеил“.
Тие ги обработуваат трите најзначајни фактори што имаат влијание на електронската трговија: бизнис-концептите, технолошките можности и социјалните прашања. Со презентирање на вистинити бизнис случаи од областа на електронската трговија, разработени се следниве трендови:

Бизнис.
Експлозивен раст на електронската трговија во насока на социјалните мрежи, корисничко-генерираните содржини и споделувањето содржини. Продолжување на двоцифрениот раст во областа на огласувањето и на маркетингот преку Интернет за сметка на традиционалните медиуми. Двоцифрен е растот и на малопродажната е-трговија. Експанзија на понудите за е-трговија во малопродажната индустрија и услугите. Трансформација на традиционалните индустрии...
Технологија.
Конвергенција меѓу компјутерите, паметните телефони и Интернетот. Безжичната технологија станува широкораспространета и овозможува нови мобилни платформи. Развој на трговијата преку мобилни телефони. Споделување содржини како што се блоговите, видеосодржини, поткастинг и РСС. Појава на компјутерски системи „облак“...
Општество.
Животот с

1 оценка за Електронска трговија: Бизнис. Технологија. Општество.

  1. Rated 5 out of 5

    Anonymous (верификуван корисник)

Додади оценка

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Questions and Answers

You are not logged in

Proudly powered by iVote