Филмски град

Publisher: ИЛИ-ИЛИ | Language: Македонски | Year: 2018
Original title: Филмски град | Num. of pages: 270 | Dimensions: / | Cover: мека

По првата книга негова која ја третира седмата уметност, „Филм.мкд“ од 2015 година, за која ја доби и Државната награда за публицистика „Мито Хаџивасилев-Јасмин“, во „Филмски град“ авторот во воведното поглавје продолжува да ги следи случувањата во македонската кинематографија низ серија осврти кон филмовите снимени во последниве неколку години, но концептот оди понатаму, и во следните осум поглавја, Анѓелков пишува за балканскиот, европскиот и светскиот филм, но низ есеистички текстови тој ги обработува и тематските филмови и класиците, за на крајот да ни подари шест текстови во кои комплетно ги обработува филмските жанрови, како мала енциклопедија наменета за сите читатели и возрасти.

Price: 299 ден

19 in stock

Compare
Sold By Или-Или

Report an abuse for product Филмски град

Category:
SKU: 978-608-4770-94-7

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Филмски град”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Questions and Answers

You are not logged in